Menu

Boligejere får en ny runde afdragsfrihed

FORTSAT FRIHED: Boligejere, der optog et afdragsfrit lån for ti år siden, behøver alligevel ikke frygte, at de tvinges til at betale afdrag i år.

21. februar 2013

Det var der ellers lagt op til fra regeringens side i forbindelse med, at der fra 1. maj i år indføres strammere regler om kreditvurdering af boligejere.

 

Boligejere med afdragsfrie lån kan nemlig omlægge deres lån til en ny afdragsfri låneperiode på ti år. Det fortæller TV 2 Finans.

 

En ny såkaldt god-skik-bekendtgørelse fra Finanstilsynet, som realkreditinstitutterne altså skal efterleve fra 1. maj, slår nemlig fast, at kunder med afdragsfrie lån ikke skal kreditvurderes igen, hvis de blot ønsker at lægge deres lån om. Kun ved ny-udlån eller hvis man skal have penge i hånden, skal man igennem en ny kreditvurdering, slår Finanstilsynet fast.

 

De nye regler betyder dermed også, at selvom ens økonomi har ændret sig, og man for eksempel er blevet arbejdsløs eller skilt, så er der stadig mulighed for at benytte sig af afdragsfrihed.

 

I ejendomsmæglerkæden home glæder man sig over, at boligejere med afdragsfrihed kan fortsætte uændret, selv om der ellers var lagt op til, at den mulighed ville forsvinde.

 

Relationschef Mads Ellegaard i home mener, at det som udgangspunkt er en god idé at afdrage på sin boliggæld, men at de afdragsfrie lån er en god mulighed for blandt andet unge familier.


"Så længe afdragsfriheden bliver brugt til at afvikle anden og dyrere gæld - for eksempel studielån og boliglån, som har en højere rente, er det fornuftigt," slår han fast.


Læs også her, at det rekordlave renteniveau er godt nyt for de danske boligejere

 

 

Find ud af, hvad dit hjem er værd

Udfyld boksen. Så kigger vi forbi og giver dig en gratis salgsvurdering. Vi kan også hjælpe dig, hvis f.eks. din familie skal overtage hjemmet eller hvis du ønsker at låne i det. Det aftaler vi lige inden besøget.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Kom i KøberKartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i vores KøberKartotek, siger du også ja til at home må sende dig en mail, når der er en interessant bolig.

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du siger ja til et værditjek, siger du også ja til, at home må sende dig en mail, en sms eller ringe til dig, så vi kan tage en snak om dit hjem og prisen på den.

Få vores nyhedsbrev