Menu

Boligejere får en ny runde afdragsfrihed

FORTSAT FRIHED: Boligejere, der optog et afdragsfrit lån for ti år siden, behøver alligevel ikke frygte, at de tvinges til at betale afdrag i år.

21. februar 2013

Det var der ellers lagt op til fra regeringens side i forbindelse med, at der fra 1. maj i år indføres strammere regler om kreditvurdering af boligejere.

 

Boligejere med afdragsfrie lån kan nemlig omlægge deres lån til en ny afdragsfri låneperiode på ti år. Det fortæller TV 2 Finans.

 

En ny såkaldt god-skik-bekendtgørelse fra Finanstilsynet, som realkreditinstitutterne altså skal efterleve fra 1. maj, slår nemlig fast, at kunder med afdragsfrie lån ikke skal kreditvurderes igen, hvis de blot ønsker at lægge deres lån om. Kun ved ny-udlån eller hvis man skal have penge i hånden, skal man igennem en ny kreditvurdering, slår Finanstilsynet fast.

 

De nye regler betyder dermed også, at selvom ens økonomi har ændret sig, og man for eksempel er blevet arbejdsløs eller skilt, så er der stadig mulighed for at benytte sig af afdragsfrihed.

 

I ejendomsmæglerkæden home glæder man sig over, at boligejere med afdragsfrihed kan fortsætte uændret, selv om der ellers var lagt op til, at den mulighed ville forsvinde.

 

Relationschef Mads Ellegaard i home mener, at det som udgangspunkt er en god idé at afdrage på sin boliggæld, men at de afdragsfrie lån er en god mulighed for blandt andet unge familier.


"Så længe afdragsfriheden bliver brugt til at afvikle anden og dyrere gæld - for eksempel studielån og boliglån, som har en højere rente, er det fornuftigt," slår han fast.


Læs også her, at det rekordlave renteniveau er godt nyt for de danske boligejere

 

 

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

Når du bestiller en salgsvurdering, giver du tilladelse til at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du siger ja til at komme i home KøberKartotek, accepterer du, at home må sende dig mails, når der er boliger, som opfylder dine ønsker.
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du bestiller et VærdiTjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en dialog om salg af boligen.

Få vores nyhedsbrev