Menu

Boligejere får en ny runde afdragsfrihed

FORTSAT FRIHED: Boligejere, der optog et afdragsfrit lån for ti år siden, behøver alligevel ikke frygte, at de tvinges til at betale afdrag i år.

21. februar 2013

Det var der ellers lagt op til fra regeringens side i forbindelse med, at der fra 1. maj i år indføres strammere regler om kreditvurdering af boligejere.

 

Boligejere med afdragsfrie lån kan nemlig omlægge deres lån til en ny afdragsfri låneperiode på ti år. Det fortæller TV 2 Finans.

 

En ny såkaldt god-skik-bekendtgørelse fra Finanstilsynet, som realkreditinstitutterne altså skal efterleve fra 1. maj, slår nemlig fast, at kunder med afdragsfrie lån ikke skal kreditvurderes igen, hvis de blot ønsker at lægge deres lån om. Kun ved ny-udlån eller hvis man skal have penge i hånden, skal man igennem en ny kreditvurdering, slår Finanstilsynet fast.

 

De nye regler betyder dermed også, at selvom ens økonomi har ændret sig, og man for eksempel er blevet arbejdsløs eller skilt, så er der stadig mulighed for at benytte sig af afdragsfrihed.

 

I ejendomsmæglerkæden home glæder man sig over, at boligejere med afdragsfrihed kan fortsætte uændret, selv om der ellers var lagt op til, at den mulighed ville forsvinde.

 

Relationschef Mads Ellegaard i home mener, at det som udgangspunkt er en god idé at afdrage på sin boliggæld, men at de afdragsfrie lån er en god mulighed for blandt andet unge familier.


"Så længe afdragsfriheden bliver brugt til at afvikle anden og dyrere gæld - for eksempel studielån og boliglån, som har en højere rente, er det fornuftigt," slår han fast.


Læs også her, at det rekordlave renteniveau er godt nyt for de danske boligejere

 

 

Udfyld info om boligen, du ønsker at få vurderet.

En gratis salgsvurdering er en ydelse vi tilbyder til dig, som overvejer at sælge din bolig hos home. Vi laver også gerne vurderinger til andre formål, eksempelvis familieoverdragelse, belåning m.v. Vilkårene aftales med ejendomsmægleren inden vurderingen foretages.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Opret køberkartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser

Du skal sige ja til at home gerne må kontakte dig pr. e-mail, når der er nye boliger til salg.

Du skal sige ja til at home godt må kontakte dig for at hjælpe dig med at finde en bolig.

Tilmeld nyhedsbrev