Menu

Huskøberne hænger også på træerne i december

Der er tusindvis af købere på fremvisning i julemåneden, hvor der også handles bolig, viser tal

7. december 2018

”Hvad du ønsker, skal du få”, hedder det sig op til jul – og det er også noget, som boligkøberne nynner med på. Faktisk viser ejendomsmæglerne tusindvis af boliger frem i den travle julemåned.

Og det er også noget, der mærkes på salget hos ejendomsmæglerkæden home. Knap 6 % af årets boligsalg falder nemlig på plads i december, viser et gennemsnit af homes bolighandler 10 år tilbage.

”Mange tror, at der kun bliver købt gaver, der kan ligge under træet, men villaer, rækkehuse, lejligheder og sommerhuse er der også købere til hele året – også i december, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i home:

”Vi har flere butikker rundt i landet, der holder Åbent Hus i en ganske særlig bolig tæt på en kirke, hvor der er gudstjeneste på selveste juleaftensdag”.

Når udsalget sætter ind på strøget og gågaden efter nytår, tager boligkøberne også en ekstra tørn. 7 % af årets handler falder på plads i januar stigende til 8 % i februar.

Ifølge home kan der være en fordel ved at sætte sin bolig til salg nu, hvor der er købere på færde, men ofte er småt med ’nyheder’ at kigge på.

”Det er nu, du skal rykke, hvis du vil på markedet med din bolig før alle de andre sælgere,” konkluderer Michael Dalsager fra home.

FAKTA: 5 fordelene ved at sælge bolig nu

1) Vi drømmer om boligkøb
Flere vil købe hus, ejerlejlighed, sommerhus eller andelsbolig nu end for tre måneder siden. 16 % af danskerne har nu planer om boligkøb det næste halve år. (home Køberbarometer primo 4. kvt. 2018 fra YouGov)

2) Køberne banker allerede på
Interessen for at se på et nyt sted at bo er høj historisk set. Mange købere bestiller fremvisninger af villaer, lejligheder og sommerhuse – og endda flere end sidste år. (home Fremvisningsindeks for oktober 2018).

3) Du får mere for din bolig
Huse, lejligheder og sommerhuse bliver solgt for mere nu – også mere end for et år siden. (Boligsidens markedsindeks for oktober 2018).

4) Efterår og vinter har god plads til ’nyheder’
Flest danskere – 61 % – mener, at foråret er det bedste tidspunkt at sælge bolig (YouGov for home). Men et stort udbud af ’nyheder’ øger konkurrencen om køberne. Færre vælger at sætte til salg om efteråret og vinteren – det kan give ekstra stor opmærksomhed til dit hjem i de ’kolde måneder’.   

5) Der bliver solgt boliger hele året
Køberne er klar hele året og savner ofte nye boliger til salg i efteråret og om vinteren. Og der bliver solgt boliger året rundt – ja, også i december selv om der er en del helligdage og juletravlhed. Knap 6 % af salgene falder på plads i december og stiger til 7 % allerede i januar og 8 % i februar. (Gns. af homes bolighandler 10 år tilbage).

Kilde: home

Foto: Palle skov


/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!