Menu

Flere vil udleje deres sommerhus

EFTER NYE SKATTE-REGLER: Næsten fordoblet skattefradrag vil give turister et større udvalg af sommerhuse, viser rundspørge blandt sommerhusejere

7. december 2018

Nye skatteregler, der næsten fordobler det såkaldte bundfradrag ved udlejning af et fritidshus gennem et bureau, ser ud til at have effekt. Meget tyder på, at flere sommerhusejere vil i gang med at leje ud, og endnu flere vil til at leje mere ud, end de allerede gør.

6 % af de danske sommerhusejere svarer i en repræsentativ spørgeundersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har gennemført for ejendomsmæglerkæden home, at de fremover vil udleje deres sommerhus som direkte konsekvens af, at bundfradraget ved udlejning af sommerhus gennem et udlejningsbureau i år er hævet fra 21.900 kr. til 40.000 kr.

Hvis alle gør alvor af at sætte huset til udlejning, vil det give et betydeligt løft til udvalget af sommerhuse til leje, vurderer home.
”Hvis alle, der siger, de vil begynde at leje ud, også gør det, svarer det til knap 13.000 flere sommerhuse til udlejning,” siger Henrik Hauthorn Jensen fra home til Morgenavisen Jyllands-Posten, men vurderer, at det nok ikke bliver helt så mange, og at interessen for de nye regler er størst i Jylland, hvor udlejning af sommerhuse er mest udbredt.

Feriehusudlejernes Brancheforening mener, at der er plads til op mod 10.000 flere udlejere, hvilket vil bringe antallet af sommerhuse, der udlejes via bureauer, op godt 50.000. Der er ifølge Danmarks Statistik godt 220.000 sommerhuse i Danmark.

Det ekstra skattefradrag får også nuværende sommerhusudlejere til at røre på sig, viser YouGovs undersøgelse for home.
16 % af sommerhusejerne, der ifølge analysen allerede lejer ud, vil fremover leje mere ud som følge af de nye skatteregler, svarer de.

Altså er det i alt 22 % af sommerhusejerne, der svarer, at de er motiverede af det øgede bundfradrag.

Hvis du udlejer dit sommerhus privat uden om et bureau, er skattefradraget uændret kun 11.000 kr.
”Det øgede fradrag ved udlejning gennem bureau skal selvfølgelig anspore flere til at leje ud gennem et bureau og dermed nedbringe ’sort’ udlejning, og samtidig kan den øgede udlejning skabe ekstra omsætning og aktivitet i sommerhusområderne,” siger Henrik Hauthorn Jensen fra home.

I undersøgelsen svarer 16 % af sommerhusejerne, at de vil udleje det samme antal uger fremover, trods det øgede fradrag. 55 % svarer, at de fortsat ikke vil leje ud, mens 7 % svarer ’ved ikke’.

De nye skatteregler forventes vedtaget i Folketinget med tilbagevirkende kraft for hele 2018, inden juleferien sætter ind.

FAKTA: For sommerhuse er bundfradraget ved udlejning gennem bureau blevet forhøjet fra 21.900 kr. til 40.000 kr. årligt per ejendom. Har det indflydelse på dine planer om at udleje dit sommerhus?

Kilde: YouGov for home

Foto: Palle Skov

 


/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!