Menu

Vi er ikke mere rundhåndede nu end under krisen

Påfaldende ens hvor meget boligkøberne betaler over udbudsprisen uanset om der er opgang eller nedgangstider i økonomien, viser opgørelse

18. december 2017

OVERBUD PÅ BOLIGER: 2012 og 2017. Der er fem år imellem - og en verden til forskel på boligmarkedet.

Priser og antal handler er siden 2012 gået op for lejligheder, villaer og sommerhuse, og antallet af boliger der sælges over udbudsprisen er fordoblet, men på et punkt er der næsten lighed: Beløbet på boligkøbernes overpris er stort set den samme.

Cirka 50-60.000 kr. er, hvad vi på landsplan i snit betaler ekstra. Uanset årstal eller om det er en villa, lejlighed eller sommerhus, viser opgørelsen fra Boligsiden og home, som business.dk omtaler.

”Det kan virke ulogisk, at vi har givet det samme i overbud i et kriseår som 2012 som i vækståret 2017. Men logikken er, at også under kriser er der boliger, der er særligt attraktive og trækker flere købere til, og det betyder, at der bliver budt over prisen for at få nøglerne til boligen, ” siger Mads Ellegaard, relationschef i home, til business.dk.

At overbuddene i kroner er så ens, handler ifølge Home om, at der er grænser for, hvor meget ekstra køberne vil og kan betale.

”Priserne – især på lejligheder – er steget meget siden 2012, og det sætter helt sikkert både en budgetmæssig og psykologisk barriere for, hvor meget køberne er villige til at byde op. Der er ligeledes en høj andel af førstegangskøbere blandt lejligheder, og de har oftere et strammere budget, ” siger Mads Ellegaard.

Og så kan et overbud til en vis grad også være en handling med en større symbolsk værdi end kontant værdi.

”Det handler ikke altid om det konkrete beløb, som køberne vil betale over udbudsprisen, men mere om at vise boligsælger, at man VIL have boligen og sørge for at få en fordel over dem, der ’kun’ vil betale prisen, ” siger Mads Ellegaard.

Hvis vi ser på omfanget af overbud, så er det blevet noget mere almindeligt at byde og betale mere end den udbudte pris for boligen, viser tallene fra Boligsiden og Home.

Forholdsmæssigt er der tale om mere end en fordobling af overbuddene. Et overbud på en bolig opstår typisk, når der er flere interesserede købere på banen.

Der er tale om gennemsnitstal, og der ses både overbud på få tusinde kroner og flere hundrede tusinde kroner, forklarer home.

Læs også - 'Billigere at bo i hus - selv om huspriserne er steget'

FAKTA: Andel solgt til mere end udbudsprisen - udvikling fra 2012-2017:

Boligtype

2012

2017

Villa

2,2 %

4,4 %

Rækkehus

2,4 %

5,5 %

Ejerlejlighed

3,9 %

9,8 %

Fritidsbolig

2,1 %

4,1 %

Kilde: Boligsiden.dk/home

 

Foto: Palle Skov

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Få vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder / inspiration om boligmarkedet. Nyhedsbrevet udkommer 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager på mail.
NB! Efter du har sendt din tilmelding, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du ved klik på linket skal bekræfte, at du fremover ønsker nyhedsbreve fra os.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på mailadressen: homeas@home.dk

#YesHeading

#YesText

Der skete en fejl