Menu

Norsk forsøg med ’skilsmissevenlig’ bolig

Far og mor bor hver for sig, mens børnene har adgang til begge lejligheder fra deres værelser. Det er idéen bag nyt boligprojekt i Oslo

18. december 2017

’BARNET I MIDTEN’: En skilsmisse er ikke nødvendigvis lig med et opdelt liv for børnene. Børneværelserne er kernen i et nyt, norsk lejlighedsprojekt, hvorfra børnene har adgang både til fars lejlighed og mors lejlighed.

Ejendomsudviklingsselskabet Birk & Co. står bag projektet i Bryn, Oslo, hvor fem af 130 lejligheder skal laves til 'skilsmissevenlige boliger'. Det skriver det norske netmagasin Estate.

Boligerne består af en lejlighed til mor og en anden lejlighed til far. Børnenes soveværelser er i midten med eget bad og wc og forbundet til hver af lejlighederne med to døre.

”Vi ønsker at teste fremtidens boformer,” siger leder Olav Birkenes fra Birk & Co. til Estate.
”Men det forudsætter selv sagt, at forældrene har kranglet (skændtes, red.) færdigt, og er indstillet på at bo i nærheden af hinanden,” fortsætter han.

Fordelen ved boformen er ifølge Birk & Co, at barnet får én fast base, frem for at skulle rykke mellem to hjem. Bogstaveligt talt sætter projektet altså ’barnet i centrum’.

I relationschef i home Mads Ellegaard kalder boformen interessant, da der er omkring 17.000 skilsmisser herhjemme hvert år, og flere skilsmissepar allerede forsøger at indrette hverdagen på en måde, der minder om de norske ’skilsmisseboliger’.

”Vi hører heldigvis fra vores ejendomsmæglere, at danskerne er blevet bedre til at samarbejde, når de går hver til sit, og der er en øget tendens til, at skilsmisserne foregår med fokus på børnene,” siger Mads Ellegaard og fortsætter:

”Ved en ’normal skilsmisse’, hvor begge parter er enige om at blive skilt, vil de fleste gå langt for at beskytte børnene. De skal gå i samme skole, beholde kammeraterne i området, gå til deres sædvanlige sport osv.,” fortæller han.

home-mæglerne ser også, at skilsmissepar endda skiftes til at tage en uge eller to i hjemmet sammen med børnene.

”Dermed bevarer børnene deres normale hverdag, mens forældrene skiftes til at bo i en ekstra bolig.”

Der er også flere eksempler på, at skilsmisseforældrene holder sig - eller flytter - ganske tæt på hinanden i lokalområdet trods bruddet.

”Så har børnene også mulighed for at løbe frem og tilbage mellem de to hjem, og hverdagen er samtidig mere fleksibel for forældrene,” siger Mads Ellegaard.

Cirka halvdelen af alle danske ægteskaber ender i dag med at gå i opløsning.

Læs også - 'Boligkøbere går op i røg'
 

’A BROKEN HAPPY FAMILY’ - tegning af de planlagte skilsmisselejligheder i Bryn, Oslo. Illustration: Planer / Ink Arkitektur

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Få vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder / inspiration om boligmarkedet. Nyhedsbrevet udkommer 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager på mail.
NB! Efter du har sendt din tilmelding, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du ved klik på linket skal bekræfte, at du fremover ønsker nyhedsbreve fra os.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på mailadressen: homeas@home.dk

#YesHeading

#YesText

Der skete en fejl