Menu

Julegave: Familien får 5.500 kr. ekstra i 2013

ØKONOMI: Så er der julegave til familien Danmark. En lille 'plovmand' mere om måneden næste år

21. december 2012

En ny prognose for hvordan økonomien ser ud for en almindelig dansk familie i det kommende år viser, at der bliver lidt mere at 'rutte med' i det nye år.

 

Det er Danske Bank, der med udgangspunkt i en modelfamilie med to voksne, to børn, parcelhus og bil, står bag beregningen.

 

"Familien får i 2013 reelt 460 kroner mere om måneden, end den havde i 2012. Fremgangen i 2013 skyldes især, at året byder på skattelettelser til folk i arbejde så som modelfamilien," siger privatøkonom Las Olsen i Danske Bank.

 

I home hæfter vi os ved hvor meget bolig, man kan få for 460 kroner om måneden.

"De ekstra kroner i 'husholdningskassen' kan give ny næring til danskernes boligdrømme i 2013," siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

 

Ifølge en beregning på rd.dk kan man med et fastforrentet 3 % obligationslån med afdrag købe for cirka 112.000 kroner ekstra bolig for 460 kroner efter skat. Vælger man et FlexLån® F1 uden afdrag kan man få for hele 497.000 kroner ekstra bolig.

 

Regn selv på dine muligheder for at købe bolig (beregner på danskebank.dk)

 

FAKTA: Sådan får familien flere penge
Lettelsen består i et større beskæftigelsesfradrag og en højere topskattegrænse.


For Danske Banks modelfamilie, hvor den ene af de voksne betaler topskat, giver det en besparelse på 726 kroner om måneden.


I forhold til 2012 hjælper det også, at man ikke regner med nye prisstigninger på energi som dem, vi så i begyndelsen af i år.


Og modsat 2012 er der heller ikke planer om store nye afgiftsforhøjelser. Tværtimod bliver fedtskatten afskaffet, og den planlagte nye sukkerafgift opgivet. De to ting tilsammen vil spare familien for cirka 150 kroner om måneden i forhold til, hvad vi hidtil har regnet med.


Men til gengæld er prisen, at bundskatten stiger, og bundfradraget sættes ned, hvilket koster familien næsten præcis det samme beløb.


Desuden er der stadig effekten af genopretningsplanen, der blev vedtaget i 2010, og som øger familiens skat med knap 150 kroner om måneden.

Kilde: Danske Bank

Book gratis salgsvurdering

En gratis salgsvurdering er en ydelse vi tilbyder dig, der overvejer at sætte din bolig til salg hos home. Såfremt du ønsker din bolig vurderet til andet formål, f.eks. familieoverdragelse, belåning mv., skal vilkårene for vurderingsopgaven aftales direkte med den lokale home-mægler.

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Når du booker en salgsvurdering, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Opret køberkartotek

Kom i KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Kontaktinfo

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Når du opretter et køberkartotek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, når der er nye boliger til salg, som matcher dine ønsker.

Bestil værditjek

Indtast info om din bolig og modtag en e-mail med en vejledende vurderingspris direkte fra din lokale home ejendomsmægler indenfor 2 hverdage.

Vent et øjeblik imens dine billeder uploades til home. Det kan tage et par minutter hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Når du booker et værditjek, giver du tilladelse til, at home må kontakte dig via e-mail, SMS og telefon med henblik på en drøftelse af den pågældende ejendom og eventuelle vurdering.

Tilmeld nyhedsbrev