Menu

Julegave: Familien får 5.500 kr. ekstra i 2013

ØKONOMI: Så er der julegave til familien Danmark. En lille 'plovmand' mere om måneden næste år

21. december 2012

En ny prognose for hvordan økonomien ser ud for en almindelig dansk familie i det kommende år viser, at der bliver lidt mere at 'rutte med' i det nye år.

 

Det er Danske Bank, der med udgangspunkt i en modelfamilie med to voksne, to børn, parcelhus og bil, står bag beregningen.

 

"Familien får i 2013 reelt 460 kroner mere om måneden, end den havde i 2012. Fremgangen i 2013 skyldes især, at året byder på skattelettelser til folk i arbejde så som modelfamilien," siger privatøkonom Las Olsen i Danske Bank.

 

I home hæfter vi os ved hvor meget bolig, man kan få for 460 kroner om måneden.

"De ekstra kroner i 'husholdningskassen' kan give ny næring til danskernes boligdrømme i 2013," siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

 

Ifølge en beregning på rd.dk kan man med et fastforrentet 3 % obligationslån med afdrag købe for cirka 112.000 kroner ekstra bolig for 460 kroner efter skat. Vælger man et FlexLån® F1 uden afdrag kan man få for hele 497.000 kroner ekstra bolig.

 

Regn selv på dine muligheder for at købe bolig (beregner på danskebank.dk)

 

FAKTA: Sådan får familien flere penge
Lettelsen består i et større beskæftigelsesfradrag og en højere topskattegrænse.


For Danske Banks modelfamilie, hvor den ene af de voksne betaler topskat, giver det en besparelse på 726 kroner om måneden.


I forhold til 2012 hjælper det også, at man ikke regner med nye prisstigninger på energi som dem, vi så i begyndelsen af i år.


Og modsat 2012 er der heller ikke planer om store nye afgiftsforhøjelser. Tværtimod bliver fedtskatten afskaffet, og den planlagte nye sukkerafgift opgivet. De to ting tilsammen vil spare familien for cirka 150 kroner om måneden i forhold til, hvad vi hidtil har regnet med.


Men til gengæld er prisen, at bundskatten stiger, og bundfradraget sættes ned, hvilket koster familien næsten præcis det samme beløb.


Desuden er der stadig effekten af genopretningsplanen, der blev vedtaget i 2010, og som øger familiens skat med knap 150 kroner om måneden.

Kilde: Danske Bank

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

Få vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder / inspiration om boligmarkedet. Nyhedsbrevet udkommer 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager på mail.
NB! Efter du har sendt din tilmelding, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du ved klik på linket skal bekræfte, at du fremover ønsker nyhedsbreve fra os.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på mailadressen: homeas@home.dk