Menu

Vi kører til og fra job som aldrig før

Danskerne pendler 27 % mere. Største stigning i Jylland, viser nye tal

27. august 2019

I hele landet er pendlingen siden 2002 vokset med 27 %. I Horsens, Ikast-Brande, Vejle, Herning og Silkeborg er den samlede pendling steget med over 50 %.
Direktør fra Dansk Infrastruktur i Byggeri, Henrik Friis, mener, at der er et stort behov for investeringer i både veje og jernbaner, hvis man skal undgå at skade samfundsøkonomien.

”Jeg tror, at vi begynder at se samme udvikling i Jylland, som man har set omkring København, hvor mange unge mennesker har været nødt til at flytte væk pga. de høje huspriser. Nu bliver pendlerne så straffet, fordi motorvejsnettet ikke er udbygget, og fordi jernbanerne ikke fungerer tilfredsstillende,” siger han.

I ejendomsmæglerkæden home oplever man også, at flere flytter uden for de største byer, hvor boligerne er steget relativt meget i pris og kravene til kreditvurderingen for at låne til boligkøb er skærpet.

En opgørelse fra home viser, at hvis man pendler 50 km ud fra de største danske byer, som ifølge Boligsiden.dk er acceptabelt for de fleste, kan man få huset til halv pris eller måske endda endnu billigere, fortæller Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i home.
”Der er ofte 1,5-2,5 mio. kr. at spare, men for nogle familier er det også en ren nødvendighed at rykke ud fra de største byer, hvor de høje boligpriser kræver en høj indtægt, som mange ikke kan honorere, påpeger han.

Men én ting er økonomien, noget andet er at få hverdagen til at hænge sammen, hvis begge forældre for eksempel skal pendle til jobs.

”Det kan tage en halv til en hel time hver vej, og det er selvfølgelig tid, der går fra familielivet,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

Der er også omkostninger forbundet med at pendle. Ifølge Bilpriser.dk, skal man fx regne med en udgift på knap 2.100 kr. om måneden til en mikrobil med 20.000 kilometers kørsel om året.


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!