Menu

Det koster en studielejlighed lige nu

Udbudspriser: Spar en million eller to på et forældrekøb ved at cykle 10 km

8. august 2019

Familier på udkig efter forældrekøb af ejerlejligheder i Københavnsområdet har mest at vælge imellem på Amager, mens Bagsværd er det billigste område i hovedstaden. Men i Odense og Aalborg er studieboligen endnu billigere. Det viser nye tal fra Finans Danmarks boligudbudsstatistik for ejerlejligheder på under 75 kvadratmeter.

På Amager i 2300 København S er der samlet set 215 mindre ejerlejligheder til salg, og det er markant flere end på Vesterbro, hvor der er næstflest af de mindre ejerlejligheder til salg.

Priserne på ejerlejligheder er generelt lavere, jo længere man kommer væk fra Københavns centrum. Priserne er lavest i Bagsværd, hvor ejerlejligheder i gennemsnit er udbudt til en pris på 28.500 kr. pr. kvadratmeter. For en mindre lejlighed på 60 kvadratmeter svarer det til en pris på knap 1,7 mio. kr. Til sammenligning koster en ejerlejlighed i samme størrelse 3,6 mio. kr. i Københavns Nordhavn - kommunens dyreste område.

Kommunerne i opgørelsen ligger omkring 10 km. på cykel til Kongens Nytorv fra centrum i den kommune, som postnummeret ligger i.

Retter man blikket mod studiebyer i provinsen, er prislejet endnu lavere, fx i Odense og Aalborg.

”Der er stor prisforskel på ejerlejligheder i hovedstadsområdet, og man kan sagtens spare en million kroner eller to, hvis man vælger en studiebolig i et af Københavns billigere postnumre eller en af omegnskommunerne,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i ejendomsmæglerkæden Home.

I store studiebyer som Aarhus, Odense og Aalborg koster en gennemsnitlig ejerlejlighed på 60 kvadratmeter henholdsvis. 2,1 mio. kr., 1,6 mio. kr. og 1,5 mio. kr. Og familier på udkig efter studielejligheder kan her vælge mellem 402, 72 og 211 ejerlejligheder til salg under 75 kvadratmeter.

FAKTA: Se udbudspriserne på mindre lejligheder hos Finans Danmark her 

Realkredit Danmark har for Home beregnet, hvor billigt et forældrekøb af en studielejlighed er i landets fire største byer med et 1 % fastforrentet, afdragsfrit lån. Faktisk giver forældrekøb af en 50 kvm lejlighed ifølge beregningen et mindre månedligt overskud til forældrene. Den studerende skal betale markedsleje.

Se forældrenes og den studerendes udgift til forældrekøbet her: https://home.dk/koeb/foraeldrekoeb/hvad-koster-foraeldrekoeb/

 

 Foto: Palle Peter Skov

 

 


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!