Menu

Danskere tager grøn afgang til sommerlandet

Klimahensyn og CO-udledning er med til at øge interessen for at holde ferie i et sommerhus herhjemme, vurderer home

21. august 2019

Flere har holdt sommerferie herhjemme i år af hensyn til klimaet, hvis man skal tro tendensen i en spørgeundersøgelse, som analyseinstituttet YouGov lavede for ejendomsmæglerkæden home og Realkredit Danmark lige op til sommerferien i år. I undersøgelsen indgår ca. 2.000 besvarelser, og den er repræsentativ for den voksne danske befolkning.

Blandt de danskere, der ikke selv ejer et sommerhus, svarer 42 %, at klimadebatten, fx CO2-udledning ved at flyve udenlands/køre sydpå i bil, har øget deres interesse for at holde sommerferie i et lejet sommerhus i Danmark – fra ’i mindre grad’ og ’i meget høj grad’. 45 % siger, at de ’slet ikke’ er påvirkede. Ca. 13 % svarer ’ved ikke’.

”Det er første gang, at YouGov og home har undersøgt spørgsmålet. Men det er et emne, der nok kommer til at betyde mere og mere fremover,” siger boligmarkedsanalytiker Henrik Hauthorn Jensen fra home.

Når der bliver zoomet ind, viser resultaterne 5 %, der svarer, at klimadebatten  ’i meget høj grad’ har øget deres interesse for at holde ferie i et dansk sommerhus, mens 7 % i undersøgelsen svarer ’i høj grad’.

Klimaudfordringerne og den grønne omstilling fyldte meget i den overståede valgkamp og betyder mere og mere for forbrugernes adfærd. Og det vil også i fremtiden påvirke vores sommerferieplaner, vurderer home. 
”Flere familier er i løbet af de seneste par år blevet bevidste om at flyve mindre og køre mindre i bil, og det grønne hensyn er en faktor, der får flere til at overveje en sommerhusferie herhjemme frem for en udenlandstur,” vurderer Henrik Hauthorn Jensen fra home.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at danskeres bookinger i danske feriehuse for resten af året ligger 10 % over sidste år, der satte ny rekord.


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!