Menu

30.000 flytter hjem igen

Rod i parforholdet eller problemer med at få pengene til at række får oftest unge i alderen 18-30 år til at flytte hjem igen i en periode

21. august 2019

Nøglebørn, curlingbørn og nu også boomerangbørn… Jo, kære børn har mange navne.

I 2018 flyttede godt 87.000 unge mellem 15 og 29 år hjemmefra, mens 30.000 af dem flyttede tilbage til barndomshjemmet samme år, viser tal fra Danmarks Statistik. Og det er altså dem, der kaldes ’boomerangbørn’.

Det er oftest kærestesorger og problemer med at få pengene til at række, der får de unge i alderen 18-30 år til at flytte hjem igen for en kortere eller længere periode, efter de ellers er flyttet hjemmefra, skriver Politiken.

Det store antal såkaldte boomerangbørn kan blandt andet forklares med et forandret forhold mellem forældre og børn, mener blandt andre barndomsforsker Ning de Coninck-Smith, professor og historiker ved Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse:

”I vor tid er forældre og børn i stigende grad venner og veninder. Vi går i det samme tøj, deltager i de samme musikfestivaler, dater på de samme sites. Derfor er det heller ikke så svært at bo sammen. Slet ikke, hvis forældrene er skilt, så er det både hyggeligt og mindre ensomt, hvis børnene flytter hjem igen,” siger hun til Politiken.

Ifølge ejendomsmæglerkæden home er der også yngre boligkøbere, som husker og mere permanent tiltrækkes af deres hjemstavn. Faktisk er det ca. hver 7. ung, der vender hjem til forældrenes ’kødgryder’ forstået på den måde, at de som 33-årige er flyttet tilbage til den kommune, hvor de boede som 15-årige, viser en Momentum-analyse.

Mange vil gerne tilbage til hjemegnen, hvor man stadig har familie, venner og er glade for og kender lokalområdet, men der skal selvfølgelig være jobs at få.

homes ejendomsmæglere oplever, at en del yngre boligkøbere vender hjem til deres fødeegn blandt andet, fordi boligpriserne oftest er lavere her end i de store byer, hvor de har taget en uddannelse. Men der er også en anden fordel ved at være ’tilbageflytter’.
”Ofte har de et stort netværk, der kan gøre det nemmere at få hverdagen til at hænge sammen med børn og job,” siger Henrik Hauthorn Jensen, boligmarkedsanalytiker i home.


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!