Grønne boliger er det nye sort

BOLIG-PROJEKTER: Flere vil bo grønt og bæredygtigt - og også gerne betale for det. Men der skal helst være en god historie om boligen

2. august 2017

Der er de seneste år blevet bygget flere hundrede lejligheder i bæredygtige byggerier i hovedstadsområdet. 

Direktør i Dansk Byggeri Michael Nielsen bekræfter interessen.

"Der er en efterspørgsel på certificeret byggeri. Pensionskasserne har indtil nu drevet udviklingen. Når de stiller den slags krav og også er villige til at betale, hvad det koster, har det en afsmittende virkning. Også på byggebranchen, " siger Michael Nielsen til Politiken.

I mæglerbranchen oplever man også stigende interesse for bæredygtige boligprojekter - både blandt investorer og forbrugere. 

"Grønt nybyggeri er det nye sort," lyder det fra vores ejendomsmæglere med fingeren på pulsen på hovedstadens projektmarked," fortæller relationschef i Home, Mads Ellegaard.

Ønsker grøn profil

At markedet for 'grønne' boliger spirer, ser home-mægler Lone Bøegh Henriksen, der pt. har to bæredygtige projektbyggerier på hylderne og et nyt på vej med 148 lejligheder på Polititorvet i Sorgenfri.

"Pensionsselskaberne ønsker en grøn investeringsprofil, og andre investorer har også fået øjnene op for bæredygtige byggerier, da lejen og dermed afkastet typisk er højere," siger Lone Bøegh Henriksen, indehaver af Home LBH Projektsalg A/S i Sydhavnen.

Interessen for de grønne byggerier vokser også blandt forbrugerne, oplyser hun.

"Lige nu har vi ca. 170 boliger til udlejning i Valby Maskinfabrik, og udlejningen går strygende - interessen er stor fra lejerne," fortæller Lone Bøegh Henriksen, der står for udlejningen for De Forenede Ejendomsselskaber A/S.

Når hele byggeriet står færdigt i 2020, vil Valby Maskinfabrik (foto) rumme ca. 1.000 moderne, bæredygtige boliger.

Lige som med økologi...

Ejendomsmægler Henrik Bengtson, der er medindehaver af Home Nordhavn og Home Projektsalg, v/ Bengtson & Frydendall A/S, ser også en stigende efterspørgsel fra forbrugerne på bæredygtige byggerier, men han oplever, at det er nærhed og den gode historie i de 'grønne' byggerier, der tænder lejlighedskøbere og -lejere.

"Jeg oplever ikke, at lejlighedskøberne går så meget op i genbrugsmaterialer og teknikaliteter i selve byggeriet, men at mange, lige som de vælger økologiske varer, når de køber ind, her vælger at bo i et område, hvor man for eksempel samler regnvand op til at vande de grønne områder med, til toiletskyl og vask eller får strøm fra solceller på taget til lys i opgange og andre fællesarealer. Det giver god samvittighed i hverdagen, og det er nærværende og noget, man kan fortælle til venner og bekendte," siger Henrik Bengtson.

FAKTA: Hvad er bæredygtigt byggeri?

Bæredygtigt byggeri er en betegnelse for byggeri, der lever op til FN's kriterier for bæredygtighed. Det vil sige, at et byggeri er bæredygtigt i både miljømæssig, økonomisk og social forstand.

Kort fortalt betyder det, at et byggeri belaster miljøet mindst muligt, at byggeriets samlede økonomi fra opførelse til nedrivning er så god som muligt, og at byggeriet er så godt som muligt at opholde sig i for mennesker.

I Danmark er det tiltagende udbredt, at større byggeriers bæredygtighed certificeres.

Der findes flere certificeringssystemer. Det mest brugte i Danmark er DGNB, hvis kriterier stammer fra den tyske organisation DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen). Kriterierne er tilpasset til danske forhold.

Svanemærket er en nordisk ordning, som tager man udgangspunkt i udvalgte indeklima-punkter.

Kilde: Wikipedia.org , Politiken m.fl.

Læs også 'Spar en bolig i syv år og scor en halv mio. kr.' her


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!