Nye regler for boligskat i 2024

Allerede nu taler mange om, hvad der kommer til at ske med boligskatterne, når rådhusklokkerne ringer det nye år ind. Det har nemlig betydning for din boligskat fra 2024, hvis du allerede ejer din bolig - eller hvis du køber og overtager den inden 1. januar 2024.

25. april 2023

Nye vurderinger på vej
Vurderingsstyrelsen er i gang med at fastsætte værdien for alle ejerboliger. De er startet med parcelhusene og derefter følger rækkehuse, grunde, fritidsboliger og ejerlejligheder.

På grund af en del forsinkelser i det nye ejendomsvurderingssystem er det dog udelukkende vurderingen fra 2020, der på nuværende tidspunkt sendes ud til boligejerne.

Udsendelsen af vurderingerne til parcelhusejerne har været i gang i noget tid. På www.vurderingsportalen.dk kan du (ved at logge ind med MitID) se, om du er en af dem, der allerede har modtaget den nye vurdering.

Inden årets udgang vil vurderingsstyrelsen desuden lave en foreløbig beregning af værdien for boligerne pr. 1. januar 2022, da det er denne vurdering, der kommer til at ligge til grund for vores boligskat i 2024.

Nye boligskatteregler
I dag betaler vi boligskat (grundskyld til kommunen samt ejendomsværdiskat til staten) på baggrund af nogle ’fastfrosne’ vurderinger. Dette var en del af det skattestop, som blev indført for over 20 år siden. De gældende regler bortfalder med udgangen af i år.

Fremadrettet skal vi betale boligskat på baggrund af den aktuelle vurdering af ejendommen. Det betyder, at boligskatten fra 2024 kommer til at følge udviklingen på boligmarkedet.

Det betyder også, at vi, fra den ene dag til den anden, skal til at betale boligskat af nogle væsentligt højere ejendomsværdier.

For at ’afbøde slaget’ vil de procentsatser, vi betaler i skat, blive reduceret væsentligt. For ejendomsværdiskatten vil satsen i runde tal blive halveret, og for grundskylden vil satsen gennemsnitligt udgøre 1/3 del af, hvad den er i dag.

Formålet med reguleringen af satserne er, at de danske boligejere – samlet set – skal betale samme beløb i boligskat, som de gør i dag.

Det forventes, at de fleste parcelhusejere vil opleve, at de samlede boligskatter falder, mens mange ejerlejlighedsejere i de større byer vil opleve, at de samlede boligskatter stiger.

Tryghed for boligejeren
I forbindelse med, at det blev vedtaget, at reglerne for boligskat skulle ændres, blev det besluttet, at den enkelte boligejer ikke skal frygte for, at de pludselig ikke havde råd til at blive boende i deres bolig som følge af de nye boligskatteregler.

Det blev derfor besluttet, at der indføres en skatterabat til de boligejere, der får en stigning i de samlede boligskatter som følge af regelændringerne – alle kan derfor sove roligt, når de sidste dråber champagne er drukket, og man går i seng efter nytårsfesten.

Skatterabatten er personlig og du er berettiget til den så længe, du ejer boligen. Det er en forudsætning for at opnå rabatten, at man har købt og overtaget sin bolig før 1. januar 2024.

Hvis du køber (og/eller overtager) din bolig efter 1. januar, vil du skulle betale boligskat efter de nye regler, uden mulighed for at få rabat.

At vi fremadrettet skal betale boligskatter af den aktuelle værdi af boligen betyder, at vores boligskat løbende kommer til at stige og falde i takt med prisudviklingen på boligmarkedet.

Derfor er det også besluttet, at boligejerne skal kunne indefryse fremtidige stigninger i boligskatterne. En indefrysning betyder, at du udskyder betalingen, altså i princippet låner pengene af staten, indtil den dag boligen skal sælges. Muligheden for indefrysning gælder, uanset hvornår du har købt og overtaget boligen.

Reglerne om skatterabat og indefrysning gælder udelukkende fysiske personer, der ejer en ejerbolig beliggende i en 1- eller 2-familiesejendom herunder ejerlejligheder, samt personer der ejer en grund, hvorpå der kan opføres en sådan ejendom.

Vil du vide mere om din boligskat i 2024?
home har udviklet en beregner, der kan give dig et estimat på, om og hvordan din boligskat kommer til at ændre sig med de nye regler.

Da vurderingerne for 2022 endnu ikke er kendt, kan vi desværre ikke lave en præcis beregning, men vi kan give dig en indikation om udviklingen, herunder om du kommer til at stige eller falde i dine samlede boligskatter.

Til forskel fra andre beregnere tager homes beregner udgangspunkt i den konkrete bolig.

Du finder beregneren her home.dk/skatteberegner

 

Faktaboks:

* Satser for 2024 er oplyst på baggrund af forslag til Ejendomsskattelov.
Lovforslaget er endnu ikke vedtaget, og satserne vil derfor kunne ændre sig.


/ Bestil salgsvurdering
Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Venlig hilsen
home

{{vm.successTexts.shopName}}

{{vm.successTexts.shopAddress}}

{{vm.successTexts.shopZip}} {{vm.successTexts.shopCity}}

Tlf.: {{vm.successTexts.shopPhone}}

{{vm.successTexts.brokerName}} {{vm.successTexts.brokerName}}
{{vm.successTexts.brokerTitle}}

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

Dine kontaktoplysninger

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek
Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt, og helt uforpligtende.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 1 til 2 gange om måneden.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!