Få boliger til salg, højere salgspriser og flere på fremvisning end før corona

Boligmarkedet kan slet ikke måle sig med sidste års boom – aktiviteten daler, men priserne stiger fortsat, viser nyt home 'Boligbrief' for marts

6. april 2022

  • Priserne stiger fortsat på dele af boligmarkedet, men det er i et lavere tempo, og det er slet ikke så entydigt som tidligere.

  • Samtidig er det tydeligt, at tingene ikke kører i samme tempo som under Corona, når det kommer til køberaktiviteten.

  • Det konkluderer ejendomsmæglerkæden home i det seneste  ’Boligbrief’ med aktiviteten på boligmarkedet til og med marts 2022. Indekset udgives sammen med  Danske Bank.

  • Der er tale om aktivitet og handler gennemført i hele ejendomsmæglerkæden. Tallene for fremvisninger, handler og priser er sæsonkorrigerede og opgjort som tre måneders glidende gennemsnit.

  • Boligmarkedet er mærket af et lavt udbud, boliger til væsentligt højere priser end for et par år siden og en stigende påvirkning fra renter, energi, priser og dermed et pres på husholdningsbudgettet.

Se home 'Boligbrief' for marts som PDF

Tilbagegang i fremvisninger, fremgang i priser

Der er tydelig tilbagegang i fremvisningerne, der er en vigtig indikator for de kommende måneders handler. I marts var 5,7 % færre husfremvisninger end i februar.

Handlerne går også tilbage seneste måned, 6,1 % for husene.

Huspriserne stiger en smule sammen med lejlighederne, og sommerhusene falder lidt.

- Aktiviteten kan slet ikke måle sig med tiden for et år siden, hvor Danmark lå i boligrus – og det gælder alle tre boligtyper, hvor vi i runde tal har vist 30-50 % færre boliger frem i marts, siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent og boligmarkedsanalytiker i Home og fortsætter:
- Det kan priserne derimod godt – og husene er i marts solgt til priser, der ligger 11 % højere, lejlighederne 4,1 % højere og sommerhusene 10,4 % højere end for et år siden.

Interessen for at kigge på hus er dog fortsat 11 % større, end den var før pandemien, men den nærmer sig før-corona-niveauet. Antallet af handler er også faldet, så det kun ligger lidt højere end før pandemien, konkluderer home og Danske Bank.

Priserne rammer loftet

Huspriserne stiger fra februar til marts i to regioner (Hovedstaden og Nordjylland) den seneste måned, mens de falder i tre regioner (Sjælland, Midtjylland og Syddanmark).

Og det er naturligt, at priserne rammer loftet rundt omkring, forklarer home.

- Det er ganske enkelt blevet dyrere at købe sig ind på boligmarkedet, og det gør livet som køber sværere – især som førstegangskøber, som ofte skal låne det meste ud over udbetalingen, siger home-analytikeren.

Siden årsskiftet er renten steget fra 1,5 % til 3 % for køberne, og det er ikke nødvendigvis et problem for alle, fremhæver Home.

- Men for nogle købere betyder det, at de må sadle om på boligjagten til en billigere bolig, et andet område osv. Andre købere vælger en time-out eller helt at droppe et boligkøb nu, siger Michael Dalsager.

Standhaftige priser med lille udbud

Boligmarkedet har længe været kraftigt påvirket af det lave udbud og den høje efterspørgsel. Det har skabt en skævhed og skubbet til priserne.

- Det fortsat lave udbud betyder i bund og grund, at priserne er mere standhaftige, fordi køberne ikke har så meget andet at vælge imellem. Det positive – set for køberne – er, at vi kan se, at sælgerne er mere aktive nu, og at udbuddet til salg er steget uge for uge den seneste måneds tid. Der er historisk set fortsat meget få boliger til salg for køberne, siger Michael Dalsager.

/ Bestil salgsvurdering
Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Venlig hilsen
home

{{vm.successTexts.shopName}}

{{vm.successTexts.shopAddress}}

{{vm.successTexts.shopZip}} {{vm.successTexts.shopCity}}

Tlf.: {{vm.successTexts.shopPhone}}

{{vm.successTexts.brokerName}} {{vm.successTexts.brokerName}}
{{vm.successTexts.brokerTitle}}

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

Dine kontaktoplysninger

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek
Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Få hjælp til dit boligkøb - fra start til slut

Din personlige køberrådgiver ordner alt det besværlige og giver dig tryghed, når du skal købe en bolig.

Udfyld dine kontaktinfo samt hvor du påtænker at købe bolig. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

 1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 1 til 2 gange om måneden.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!