Spar penge på energi og vedligehold med et nyt hus

Spar penge på energi og vedligehold med et nyt hus

NYT VS. ÆLDRE: Nye huse er i høj kurs hos danskerne, og flere boligkøbere vælger nu at rive et ældre parcelhus ned for at bygge et nyt

26. april 2019

Riv ned og byg nyt. Det lyder som en dyr vej til drømmeboligen – men reelt kan der være penge at spare, viser et regneeksempel fra Realkredit Danmark.
Du kan spare cirka 2.700 kr. om måneden i udgifter til energi og vedligehold, hvis du rykker ind i et nyt hus frem for at overtage et ældre hus med energimærke E, skriver danskebank.dk.

Lasse Nygaard, der er boligchef i Danske Bank fortæller, at det er rigtig godt nyt for dig, der drømmer om at rykke ind i et spritnyt hus.
Lidt firkantet kan de sparede udgifter nemlig omsættes til, at du kan låne godt 1,6 millioner kroner mere – og stadig sidde for det samme om måneden – hvis du vælger et fastforrentet, afdragsfrit 1,5 procent-lån.

”Når du bygger nyt, har du typisk brug for et større lån, end når du køber et ældre hus. Men det kan ende med at koste cirka det samme på budgetkontoen hver måned, fordi de løbende udgifter er lavere i det nye hus”, forklarer Lasse Nygaard.

Vil du afdrage på dit lån, ser regnestykket selvfølgelig anderledes ud – til gengæld sparer du mere op til dig selv, så du over tid får en endnu mere robust økonomi. Og så afhænger beløbet, du kan låne, selvsagt af flere faktorer end de løbende udgifter. Så boligchefen anbefaler, at du får din bank til at regne konkret på det, du drømmer om.

Beliggenheden er afgørende 
Ejendomsmæglerne hos home ser en stigende tendens til, at ældre huse rives ned for at give plads til moderne boliger med lavt energiforbrug og minimal vedligeholdelse. 
I de større byer anslås 5-10 % af hushandlerne at have riv-ned-og-byg-nyt for øje. Men home ser også eksempler i mindre byer og på attraktive grunde nær vandet. 

Det er dog i de større byer, at det bedst kan betale sig at købe et ældre hus - og bruge i omegnen af 100.000 kr. på at rive det ned – for at få en grund at bygge på, forklarer Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker hos home.
For i byerne er kvadratmeterprisen på huse som regel højere end prisen på at bygge nyt.

Køberne til nedrivningshuse er ofte børnefamilier, der har brug for meget plads.

”Beliggenheden er afgørende for de kunder, der vælger den her løsning,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

”Familierne drømmer fx om at bo i et særligt kvarter eller tæt på en bestemt skole, og i de større byer kan man ikke bare købe en central byggegrund, fordi alle områder er udstykket.”  

Det er typisk parcelhuse i mindre god stand fra 1960’erne og 1970’erne, der bliver revet ned.

home oplever, at mange sælgere ikke bryder sig om, at deres hus købes til nedrivning.

På danskebank.dk kan du læse mere og se et regneeksempel på, hvor meget du kan spare i energi og vedligehold i et nyt hus sammenlignet med et ældre hus med energimærke E.


/ Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/ Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Økonomi
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

/ Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info


/ home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

  1. Eller

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!