Menu

Projektsalg trækker boligmarkedet ned - men det er påsken der skaber dramaet i marts

Boligsiden opgør tilbagegangen på boligmarkedet i 1. kvt. til 1,7 %, mens vi i home har oplevet en fremgang på 2 % i salget af villaer, lejligheder og sommerhuse

20. april 2018

I marts er salget for hele markedet ’nede’ med 10,2 %, i Home er salget faldet med 5,6 %. Men tallene i marts bør altså ’renses’ for påskens placering. I 2017 faldt påsken i april.

Salget i marts er påvirket i påsken, fordi danskerne holder fri og tager på ferie og til påskefrokost - og mæglerne holder også ferie/lukket, så der var færre arbejdsdage i marts. Det ser vi hvert år, så påsken påvirker handelstallene i påskemåneden.

Vi kan allerede se af de foreløbige tal, at april netop af samme årsag får et boost med flere handler. Der er ingen ’forstyrrende’ påske, og der er tidligt på sæsonen er kommet nye boliger til salg, hvilket også fremmer også salget.

Lejlighedsmarkedet er dog uden tvivl ikke helt i samme form som for et år siden, og det er især projektmarkedet, der tilsyneladende er sket en opbremsning på. Også salget af forældrekøbslejligheder er over de seneste år gået ned.

Hvis vi isolerer projektsalg for sig og holder det uden for opgørelsen, så viser Homes tal, at fremgangen for de tre hovedsegmenter (altså uden projektsalg) var på 7,2 % for home.

Projektsalget er i de dyreste områder af landet særligt påvirket af de seneste stramninger i finansieringsmulighederne for boligkøberne.

Det store snefald flere steder i landet i påsken var heller ikke et plus for fremvisningerne – og med påskeudlejninger i mange sommerhuse har også spillet en rolle for interessen.

Helt overordnet er handelsaktiviteten god – og boligkøbsbarometeret fra Home og YouGov viser, at danskerne har boligkøbsplaner i samme omfang som for et år siden – kun sommerhus-interessen er en smule lavere.

Sommerhusene oplevede et usædvanligt stort hop i handelsaktiviteten i 2017, så der er uden tvivl udløst ekstra mange handler, og markedet er måske ved at finde et nyt lidt lavere handelsniveau – men dog væsentligt højere end i årene efter finanskrisen.

Overordnet er mange ting på plads for et boligkøb. Det er nemt at finde arbejde, familierne har fremgang i økonomien og renten er ultralav.

Læs også: "Flere huskøbere på fremvisning" her

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!