Menu

Hendes hjerte afgør boligkøbet

DET STÆRKE KØN: Kvinder har et afgørende ord i 90 procent af alle bolighandler, viser spørgeundersøgelse blandt ejendomsmæglere

25. april 2018

Køkken og bad er alfa og omega, når en ejendomsmægler skal lukke et hussalg. Det er i de to rum, at et boligkøb starter og slutter.

De to rum vejer nemlig tungest, når kvinder er ude at se på hus. Og netop kvinderne er oftest dem, der har det endelige ord, når der skal skrives under på købsaftalen, viser en rundspørge som ejendomsmæglerkæden home har lavet blandt sine ejendomsmæglere i hele landet.

”Der er stadig en klar rollefordeling på boligmarkedet. Hvis kvinderne ikke kan lide boligen, så bliver det oftest ikke til noget, ” siger kommunikationskonsulent Michael Dalsager i home.

56 procent af ejendomsmæglerne siger, at det er kvinden i familien, der oftest har det endelige ord. 34 procent mener, at begge køn har lige meget at sige, mens kun 10 procent peger på manden. Det vil altså sige, at kvinderne har et afgørende ord i hele 90 procent af boligkøbene.

”Ofte er det kvinderne, som afgør, om det bliver familiens nye hjem. Min oplevelse er, at kvinder køber "med maven" - de mærker efter, om der er rart at være, og om det er et hus, hvor de kan se sig selv bo. Husk: ’Happy wife, happy life’, ” siger ejendomsmægler Sandie Borg fra home Korsør med et smil.

Mens kvinden især vægter køkken og bad, indretning og planløsning og ikke mindst mavefornemmelse, er mændene mere optagede af husets stand, kvalitet og tilstandsrapport, garage og skur samt konens ønsker, forklarer home.

Som ejendomsmægler og filialchef Mark Stig Andersen i Home Odense Syd-Øst udtrykker det i BT:

”Det er ofte kvinden, som har nogle meget specifikke krav, som manden så skal afdramatisere eller finde løsninger på, for at et kompromis opnås. Boligkøb er ofte prioritering og kompromis.”

Med et glimt i øjet kan man godt overføre 80/20-reglen til boligmarkedet: Mændene bruger 80 procent af tiden med at undersøge boligen, men de har kun 20 procent af beslutningskraften. Kvinderne bruger 20 procent af tiden på at mærke efter, men de står for 80 procent af beslutningskraften.

Selvfølgelig har mændene også noget at sige, og et boligkøb er en familiebeslutning. Men mændene kan nemmere overtales.

En af homes ejendomsmæglere kan en historie, der slår hovedet på sømmet.

”Jeg solgte et hus, hvor manden umiddelbart ikke engang gad at køre med på fremvisning. Meldingen var: ’vi gør det for min kones skyld – vi køber det ikke’. Det troede han i hvert fald – de købte huset,” fortæller ejendomsmægler Kasper Vorre, daglig leder hos Home Assens til BT. 

FAKTA: Hvem har oftest det endelige ord, når/om der skal skrives under på købsaftalen?

Læs også: "Her er der mest brug for børneværelser" her

 

/

Bestil salgsvurdering

Udfyld info om boligen, du gerne vil have vurderet samt dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale en tid til vurderingen.

Info om boligen, der skal vurderes:

Bolig info

/

Kom i KøberKartotek

Bliv skrevet op i home KøberKartotek og få hurtig besked, når der er boliger, som matcher dine boligønsker.

Vælg dine boligønsker

Ejendomstype
Pris og ejerudgift
Størrelse
Energimærke
Andre kriterier

*home boliger

Accept af betingelser
Kontaktinfo

Få VærdiTjek

Indtast info om dit hjem, upload billeder, og få en mail med en vejledende salgspris direkte fra din lokale mægler indenfor et par hverdage.

Vent venligst imens vi uploader dine billeder. Det kan tage et par minutter, hvis billederne er store eller netforbindelsen er langsom.

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info

Upload op til 5 billeder af din bolig.

home Køberrådgivning

Udfyld dine kontaktinfo og skriv lidt omkring dine ønsker til en kommende bolig, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak.

Hvor vil du købe bolig?

Hvor vil du købe bolig?

Eller

Skriv om dine ønsker

Skriv om dine ønsker

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder & inspiration om boligmarkedet 10-15 gange om året.
Du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.
NB! Efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en e-mail med et link, hvor du skal bekræfte tilmeldingen.
Hvis du oplever problemer med tilmeldingen eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på homeas@home.dk

Du er nu tilmeldt

Glæd dig til at få gode tips og nyheder via vores nyhedsbrev. Nu skal du bare læne dig tilbage og glæde dig!

Der skete en fejl!