Langgade 80, Donslund, 7250 Hejnsvig

219 m2 landejendom

Kontant 4.750.000 kr.

Fremtrædende ejendom med mange anvendelsesmuligheder


Herskabeligt stuehus omgivet af uforstyrret natur

Velkommen til Donslund Mølle, Langgade 80, der emmer af sjæl og historiens vingesus. Ansager Å bugter sig gennem grunden, hvis 6,5 hektar også byder på et størres skovstykke, og her er derfor ideelle forhold for at drive jagt, erhverv eller bare nyde den pragtfulde, fredelige natur.
Ejendommen ligger omgivet af skøn natur, men samtidig er der blot fire kilometer til daginstitutionen og brugsen i Hovborg, mens skolen og idrætsfaciliteter findes otte kilometer fra adressen i Hejnsvig. Køreturen til lufthavnen i Billund klares på 20 minutter, og med et kvarters kørsel til motorvejen er det let at komme omkring i bil.
Donslund Mølle blev angiveligt anlagt i slutningen af 1500-tallet samtidig med hovedgården Donslund, og stedet omtales første gang i skriftlige kilder i 1664. I 1800-tallet fik vandmøllen krohold og tilladelse til at brænde brændevin, og her var ligeledes farveri.
Ejendommen omfatter et stateligt, grundmuret stuehus, en stald- og ladebygning samt et smukt møllehus. Stuehuset præsenterer sig flot med dannebrogsvinduer og et imponerende indgangsparti toppet af en svungen, vælsk frontgavl med balustrade inspireret af jugendstilen, og inden døre byder boligen velkommen i en indbydende hall.
Den nuværende ejer har siden overtagelsen i 2013 opdateret boligen flot, og du kan glæde dig til at overtage en tidssvarende bolig med moderne komfort såsom luft-til-vand-varmepumpe, der giver et godt indeklima. Der er ligeledes installeret 12 kW-solceller og solfanger.
Førstesalen byder på et soveværelse, to værelser og et badeværelse, og i stueetagen findes yderligere et værelse og et badeværelse. Køkkenet er lækkert indrettet med lyse elementer og har adgang til bryggerset og et viktualierum. Alrummet og stuen giver et væld af muligheder for at lege med indretningen, og fra stuen er der adgang til et skønt, lyst orangeri og det stemningsfulde møllehus, der kan bruges som gildesal eller hobbyrum.

NB: Der vil, efter nærmere aftale og forhandling, være mulighed for køb af det tilstødende areal med fiskesøer, mark og skov (Langgade 70, 7250 Hejnsvig). Der vil muligvis også være mulighed for at leje en større hal, som ligger tæt ved ejendommen - her er rig mulighed for den pladskrævende hobby mv.
5Antal rum
1996Ombygget
2Antal toiletter
Energimærke

Økonomi

Kontantpris

4.750.000 kr.

Ejerudgift pr. måned

2.921 kr.

Udbetaling

240.000 kr.

Brutto / Netto ekskl. ejerudgift

27,199 / 21.982 kr.

Tjek boliglån

Kontakt mig hvis du er interesseret eller har spørgsmål

Søren Littau Christiansen
home Ribe

Salg og vurdering

slch@home.dk

75424800

75424800