69-årige Hanne Jørgensen kan fejre en stor milepæl: Nemlig hele 50-års jubilæum i home-butikken i Nørre Nebel. Det betyder, at hun har modtaget Den Kongelige belønningsmedalje. Læs med her for at høre om Hanne og hendes lange arbejdsliv
Hannes arbejdsliv startede i 1973, hvor hun kom i lære som kontorassistent ved ejendomsmægleren Rekrea i Varde. Hun var lige blevet færdig med handelsskolen og manglede en læreplads.
”Allerede på vej fra samtalen blev min mor ringet op af min chef, der fortalte, at jeg havde fået jobbet,” fortæller Hanne, der aldrig har søgt andre stillinger, og den dag i dag stadig er på samme arbejdsplads – bare under navnet home.
Efter to år startede ejendomsmægleren i Varde en butik op i Nørre Nebel, og Hanne blev spurgt, om hun ikke ville med.
”Det var lidt nemmere for mig, så jeg ikke skulle til Varde hver dag,” fortæller Hanne, der har boet i Henne siden hun var 9 år gammel.
Hannes primære arbejdsopgaver hos home-butikken i Nørre Nebel er kontorarbejde, hvor hun sidder med alt sagsbehandling.
”Det gælder både før- og eftersalg. Jeg laver salgsopstillinger og gør sagerne klar til at komme på nettet,” siger Hanne.
”Det er meget sjældent, jeg er ude og fremvise – det er faktisk kun, hvis det skal hænge sammen i ferier eller lignende, ellers er det kontorarbejde,” uddyber jubilaren. Derudover står Hanne for bogholderiet i butikkens afdeling i Blåvand.
Kan lide der sker mange ting
Det, der motiverer Hanne mest ved sit arbejde, er, at der sker mange ting hele tiden.
”Der er mange nye ting, man hele tiden skal sætte sig ind i og følge med i. Det synes jeg er en fed udfordring,” fortæller Hanne.
Igennem de 50 år, hvor Hanne har været ansat, har måden hvorpå arbejdsopgaverne skulle udføres, ændret sig en del.
”Jeg startede med en rød IBM-skrivemaskine. Her skrev jeg manuelt alle salgsopstillinger og regnede selv huslejen ud. Med tiden kom computeren, og selvom vi ikke syntes, det var sjovt at bruge den, skulle vi jo være med på moden.”
”Det har helt sikkert gjort mange af vores arbejdsopgaver lettere, men vi skal selvfølgelig stadig følge med i de forskellige lovgivninger for at kunne lave tingene rigtigt,” fortæller Hanne om ændringen.
Selvforsynende i fritiden
Hanne bor i dag på en gård, som er hendes gamle barndomshjem i Henne. Den købte hun sammen med sin mand i 1986. De har sammen to sønner samt syv børnebørn.
Før de flyttede tilbage til Hannes barndomshjem, boede de i Nørre Nebel i 10 år. Når hun ikke går på arbejde, bruger hun tid på gården derhjemme.
”Vi bor på det, man vil kalde et fritidslandbrug, da vi begge altid har haft udearbejde,” fortæller Hanne.
Hun og hendes mand har 30 ammekøer + opdræt, høns, og så dyrker de deres egne grøntsager. De har også en stor have med alverdens bær.
”Vi er stort set selvforsynende, og det går der meget af vores tid med. Vi har faktisk til næsten hele året,” siger Hanne.
”Derudover kan jeg godt lide at bage og være i køkkenet. Jeg prøver også at have tid til børn og børnebørn og elsker, når de kommer på ferie,” uddyber hun.
Hanne hyldet med medalje til juleafslutning
Selvom Hanne har været ansat det samme sted i 50 år, har hun ikke haft behov for at søge nye udfordringer, og hun har hver dag været glad for at gå på arbejde.
”Det er en enormt spændende branche, synes jeg. Samtidig er man nok også lidt tryghedsnarkoman. Jeg ved præcis, hvad jeg skal give mig til, når jeg møder ind om morgenen.”
“Og så har vi bare et rigtig godt kollegaskab, og det giver så god mening for mig at stå op og gå på arbejde hver dag,” uddyber hun.
Belønningsmedaljen for privatansatte kan tildeles efter 50 års ansættelse i samme private virksomhed, og inden juleafslutningen, hvor både afdelingen i Blåvand og Nørre Nebel var samlet, fik Hanne overrakt sin medalje.
“Alfred startede med at læse brevet op fra Erhvervsministeriet, og så satte han medaljen på mig. Derefter gik vi ind og hyggede os med julefrokosten,“ fortæller Hanne
Til København for at sige tak
“Jeg er da helt sikkert rigtig stolt over at have modtaget den,” uddyber hun.
Hanne får også tilbuddet om at tage til Amalienborg for at sige tak for medaljen. Det sker den 27. maj.
“Man får godt nok kun 4 minutter derinde, men så gør vi en tur ud af det,” fortæller Hanne.
Selvom Hanne godt ved, at arbejdslivet på et tidspunkt skal stoppe, har hun ikke planer om det lige foreløbig.
“Jeg kan slet ikke forestille mig ikke at arbejde. Min søn driller mig også lidt med, at hvis jeg ikke selv kan finde ud af at sige op, så kan han da gøre det for mig,“ siger Hanne grinende.
“Men jeg fortsætter så længe, at det giver mening for mig…”