Menu

Få 7 kvm ekstra hus for lejligheden

BOLIGMARKED: Man får nu flere kvadratmeter for pengene ved at flytte i hus. Det viser Danmarks Statistiks tal for boligprisudviklingen for december 2012.

19. november 2015

Prisen på huse faldt med 2,1 % fra november til december 2012, mens prisen på ejerlejligheder steg svagt med 0,1 % i december.

 

Ses på prisudviklingen over det seneste år fra december 2011 i forhold til december 2012, er der prisstigning for ejerlejligheder på næsten 8 %, mens priserne er uændrede for enfamiliehuse.

 

Den udvikling har gjort det mere fordelagtigt at bytte sin ejerlejlighed ud med et hus, påpeger ejendomsmæglerkæden home.

 

Realkreditrådet har på baggrund af tallene fra Danmarks Statistik omregnet udviklingen til kvadratmeter, og rådets direktør Ane Arnth Jensen konkluderer, at en familie, der bor i en gennemsnitlig ejerlejlighed, i dag får 7 kvadratmeter mere hus for pengene ved at sælge ejerlejligheden og flytte i hus, end for et år siden.

 

Også ved at 'shoppe op' på parcelhusmarkedet er der penge at tjene målt i forhold til villaprisernes top, vurderer home.

 

"200.000 kr. er ikke en urealistisk 'fortjeneste' ved at købe stort ind, fordi store huse typisk er faldet mere i pris end små," siger Mads Ellegaard, der er relationschef i home med udgangspunkt i, at huspriserne i dag i snit er godt 20 % lavere, end da de toppede.

 

Det betyder, at det 'lille' hus til dengang 2 mio. kr. i dag kunne sælges for 1,6 mio. kr., mens det store hus til 3 mio. kr. er faldet til 2,4 mio. kr.

 

Da boligpriserne var på det højeste, skulle du altså give 1 mio. kr. for at 'bytte' til det større hus. Nu, hvor priserne er faldet, kan du gå op i størrelse for kun 800.000 kr.

 

I december 2012 var den gennemsnitlige salgspris 1.851.000 kr. for enfamiliehuse og 1.687.000 kr. for ejerlejligheder, viser Danmarks Statistiks opgørelse.

 

Læs også, at køb af bolig lige nu kan vise sig at være en god investering allerede inden for 3-5 år

 

Udfyld info om boligen, du ønsker at få vurderet

Udfyld info om boligen, du ønsker at få vurderet

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info