Menu

Energiforbedringer betaler sig bedst

ENERGI: De klassiske boligforbedringer er udskiftet med energiforbedringer

19. november 2015

Når boligen skal sælges, gør det ikke noget, at den tager sig pænt ud. Derfor istandsætter mange boligsælgere ifølge magasinet Penge & Privatøkonomi ved enten at skifte køkkenet, taget eller badeværelset ud. Men det er slet ikke det, køberne går efter. De vil nemlig have god energi.

 

Ifølge branchefolk, som Penge & Privatøkonomi har været i kontakt med, er det nemlig begrænset, hvad du får ud af at investere i klassiske boligforbedringer. Den eksakte værdiforøgelse er umulig at forudse.


Men estimater fra ejendomsmæglerkæden home ligger på 25 til 50 procent af investeringen.

 

"Jeg oplevede, at en sælger satte nyt køkken i sin bolig. Tre måneder senere blev boligen solgt, og købers første aktion var at pille køkkenet ud, fordi lågerne havde den forkerte farve. Det viser, at det er subjektivt, hvad købere bryder sig om, og derfor er det meget usikkert, om sælgeren får investeringen tilbage," siger Torben Skov Lauridsen, ejendomsmægler ved home til Penge & Privatøkonomi.

 

Til gengæld er energiforbedringer en rentabel forretning. Boligkøberes øgede fokus på udgifter til el og varme har gjort, at de er villige til at betale ekstra for at spare på netop den udgiftspost.

 

Det betyder, at hvis man som boligsælger investerer i lavenergivinduer, efterisolering og måske solceller kan man opnå, at 1 krones investering i energiforbedringer stort set materialiserer sig i 1 krones højere salgspris, vurderer home-mægleren overfor Penge & Privatøkonomi.

 

Læs her, at 36 % flere boligsælgere forbedrer energien


Udfyld info om boligen, du ønsker at få vurderet

Udfyld info om boligen, du ønsker at få vurderet

Kontakt information

Info om boligen der skal vurderes

Bolig info